Bewonersverhalen
19-6-2020Door Tineke Keidel

Corné vindt rust en vrijheid in Kaatsheuvel

In eerste instantie ging Corné Christiaanse (60 jaar) voor een tussenwoning van Fijn Wonen. Maar al snel bleek dat er nog een hoekwoning in hetzelfde rijtje beschikbaar was. Die kans liet hij niet schieten! Vrijheid loopt als een rode draad door zijn leven en in zijn nieuwe woning aan de rand van Kaatsheuvel gaat hij dat - en veel rust en ruimte - zeker vinden. Als wij het verhaal van Corné zo horen, heeft hij helemaal zijn plek gevonden. Inmiddels heeft hij de sleutel en doet hij rustig aan met verhuizen.

Terug naar Kaatsheuvel

Na 20 jaar Waalwijk, vindt Corné het fijn om naar Kaatsheuvel terug te gaan. Hij kent het dorp en de omgeving op zijn duimpje, aangezien hij hier eerder 15 jaar lang heeft gewoond. “De laatste jaren ben ik rond gaan kijken voor een seniorenappartement. Maar bij een nieuwbouwproject bleek ik de jongste geïnteresseerde te zijn. Hierop besloot ik toch op zoek te gaan naar een woning. Verder heb ik niets met grote steden, maar ik wilde ook niet in een te klein dorp gaan wonen.” Al snel vond hij via Funda het Fijn Wonen-nieuwbouwproject aan de rand van Kaatsheuvel. “Ik ben met de makelaar gaan praten en heb er een weekje over nagedacht. Ik ging in eerste instantie voor een tussenwoning, maar toen kwam er toch een hoekwoning vrij.”

Ruimte en vrijheid

De extra ruimte die hij ervoor terugkrijgt, vindt ‘ie heerlijk. Ook ten opzichte van zijn oude huis - een rijtjeshuis in een drukke straat - gaat hij er flink op vooruit. “De ruimte en de vrijheid vind ik fijn. Ik heb straks een eigen oprit waar mijn camper op kan staan. En wanneer ik de kans heb, ga ik er 6 weken met m’n camper op uit. Ook kan ik gemakkelijk gaan hardlopen in Natuurpark De Loonse en Drunense Duinen. En wie weet komt er weer een hond in huis, wanneer ik met pensioen ben.” Wat een levensgenieter!

De ruimte en de vrijheid die mijn nieuwe woning biedt, vind ik fijn. Ik heb straks een eigen oprit waar mijn camper op kan staan. Ook kan ik gemakkelijk gaan hardlopen in Natuurpark De Loonse en Drunense Duinen.

Energietransitie achter de rug

Dat zijn nieuwe woning energieneutraal en all-electric is, vind hij een groot voordeel. “We zitten nu in de energietransitie. En met de aankoop van deze woning, heb ik die transitie achter de rug. Duurzaamheid was zeker doorslaggevend voor de aankoop, net als de eigen oprit. Aangezien gemeenten steeds minder parkeervoorzieningen faciliteren. Verder denk ik niet dat ik echt hoef te wennen aan all-electric. Het wordt vooral praktischer. Ik ga er echt op vooruit.”

We zitten nu in de energietransitie. En met de aankoop van mijn nieuwe woning, heb ik die transitie achter de rug. Duurzaamheid was zeker doorslaggevend voor de aankoop van de Fijn Wonen-woning.

Speels en gevarieerd

Ook over de uitstraling van zijn woning is hij te spreken. “Het is een standaard rijtjeshuis, maar het is erg speels en gevarieerd: geen gevel in het rijtje is hetzelfde.” Qua samenstelling van de woning was er beperkte keuzevrijheid; een aantal dingen lagen al vast. Wel kon ik kiezen uit vier badkamers en heb ik gekozen voor een uitbouw, andere binnendeuren en een elektriciteitsaansluiting buiten. Gezien het product en de snelle bouwtijd zou ik Fijn Wonen zeker aanraden.” Corné doet rustig aan met verhuizen. Sinds 14 mei heeft hij de sleutel, maar hij heeft nog tot september om zijn oude huis aan de nieuwe bewoners op te leveren.