KlantverhalenCirculair bouwenFijn voor iedereen
13-1-2020Door Laura Kuiper

Fijn samenwerken met Rick Kalksma van Amvest

“Fijn Wonen maakt het mogelijk om in korte tijd duurzame, kwalitatief hoogwaardige woningen af te leveren. Woningen waar juist nu zo ontzettend veel behoefte aan is”, vertelt Rick Kalksma, transactiemanager bij Amvest. We hebben immers vandaag de dag te maken met een flink oververhitte woningmarkt. Dat vraagt om efficiëntie en innovatie. “En het is nou net de doorpakmentaliteit en innovatiedrang die Fijn Wonen uniek maakt.” Na de bouw van 27 vrije sector huurwoningen in de gloednieuwe, gasloze Parkwijk in Lelystad - in opdracht van Amvest - staat het volgende woningbouwproject al op de planning. “De woningen die tot nu toe gerealiseerd zijn, geven aanleiding om elkaar te blijven opzoeken om woongebieden te realiseren waar mensen fijn kunnen wonen.”

Fijn samenwerken met Rick Kalksma

“Een partij die meteen onze interesse wekte. Niet alleen omdat de nul-op-de-meterwoningen betaalbaar, toekomstbestendig en circulair zijn, maar ook door het efficiënte, snelle bouwproces. Binnen de kortste keren staat er een complete woonwijk, zonder in te leveren op kwaliteit.” In de nazomer van 2019 startte Fijn Wonen, in opdracht van Amvest, met de bouw van 27 vrije sector huurwoningen in de gloednieuwe en gasloze Parkwijk in Lelystad. Meer weten over deze samenwerking? Lees dan snel verder!

Amvest Lelystad
Amvest Lelystad
Amvest Lelystad

Je hoeft maar over de drempel van de gemiddelde aanbieder van woningen te stappen en de termen ‘circulariteit’, ‘prefab’ of ‘duurzaamheid’ vliegen je tegemoet. Oók bij Fijn Wonen. “Maar ik geloof dat Fijn Wonen echt voorop loopt op dit gebied”, zegt Rick Kalksma, transactiemanager bij Amvest. “Fijn Wonen durft buiten de gebaande paden te denken en met grensverleggende oplossingen te komen die werken. Vastgoedbelegger Amvest en Fijn Wonen sloegen de handen ineen en bouwen samen aan een fijne leefomgeving in Lelystad. Een project dat smaakt naar meer. “Het volgende project staat al op de planning.”

Bewust kiezen voor innovatieve partijen

Als je al meer dan twintig jaar hard werkt om mensen een fijn thuis te geven, dan kan het haast niet missen dat je Fijn Wonen tegen het lijf loopt. Net zoals Fijn Wonen, wil Amvest bijdragen aan toegankelijke, gezonde en toekomstbestendige woonwijken waar bewoners lang en zorgeloos kunnen wonen. “Dat doen we door ontwikkelingen en beleggingen hand in hand te laten gaan”, legt Rick uit. “En door bewust te kiezen voor professionele en innovatieve partijen om mee samen te werken.”

Amvest Lelystad

Aan de wieg van Fijn Wonen

Van Wijnen was zo’n innovatieve partij waar Amvest al eerder mee samenwerkte, toen Fijn Wonen nog niet geboren was. Samen met ‘moederbedrijf’ Van Wijnen zocht de vastgoedbelegger naar duurzame woonoplossingen in Groningen en later in Heerenveen. “Via die weg maakten we kennis met wijken die we eigenlijk de voorloper van de Fijn Wonen-wijk kunnen noemen. Een wijk waar we trots op zijn.”

Efficiënt, snel én van hoogwaardige kwaliteit

Via Van Wijnen maakte Amvest kennis met Fijn Wonen. “Een partij die meteen onze interesse wekte”, legt Rick uit. “Niet alleen omdat de nul-op-de-meterwoningen betaalbaar, toekomstbestendig en circulair zijn, maar ook door het efficiënte, snelle bouwproces. Binnen de kortste keren staat er een complete woonwijk, zonder in te leveren op kwaliteit.”

Amvest Lelystad
Amvest Lelystad
Amvest Lelystad

Heldere afspraken geven vertrouwen

In de nazomer van 2019 startte Fijn Wonen met de bouw van 27 vrije sector-huurwoningen in de gloednieuwe en gasloze Parkwijk in Lelystad. “Vooraf liepen we samen een lijst door met alle opties en mogelijkheden. Van het type wastafel tot de vorm van de keuken - het is fijn om te weten wat je kunt verwachten en dat er heldere kwaliteitsafspraken zijn gemaakt.” Bij een aantal woningen in de Parkwijk neemt Amvest het prestatiedashboard van Fijn af. Dit houdt in dat de bewoners van deze woningen via hun eigen ‘Mijn Fijn’ op ieder moment van de dag inzicht hebben in hun energieverbruik. “Op deze manier hopen we bewustwording te creëren en zo de energierekeningen laag te houden”, vertelt Rick. “Dankzij de monitoring van het energieverbruik, kunnen we bovendien eventuele storingen snel signaleren en in een vroeg stadium verhelpen. Een mooie pilot die we bij succes ook verder kunnen uitrollen.”

Amvest Lelystad

"Je weet wat je krijgt en dat het goed is"

De heldere afspraken, goede samenwerking en mooie resultaten tot nu geven vertrouwen. “Je weet vooraf wat je krijgt en je weet dat het goed is.” Dat vertrouwen vormt de basis voor een duurzame relatie tussen twee innovatieve partijen die samen de uitdaging aangaan om de grote woningopgave in Nederland een hoofd te bieden. “We hebben vandaag de dag flink te kampen met de oververhitte woningmarkt. Fijn Wonen maakt het mogelijk om in korte tijd duurzame, kwalitatief hoogwaardige woningen af te leveren. Woningen waar juist nu zoveel behoefte aan is”, vertelt Rick. “Ik ben onder de indruk van de ‘doorpakmentaliteit’ en ‘innovatiedrang’ van Fijn Wonen. Dat maakt hen uniek! De woningen die tot nu toe gerealiseerd zijn, geven aanleiding om elkaar te blijven opzoeken om woongebieden te realiseren waar mensen fijn kunnen wonen.”

Dat is fijn voor Rick. Dat is fijn voor iedereen.

Bekijk de video met het interview