Werken bij FijnCirculair bouwenFijn voor iedereen
22-1-2020Door Baukje van der Vlugt

“Fijn Wonen is de oplossing. Daar geloof ik echt in”

“Kijk, ik volg ook het nieuws. Ik zie hoe scheef de verhouding tussen de woningvraag en het aanbod is. Hoe we worstelen met vraagstukken over duurzaamheid. Hoe de wereld verandert”, vertelt Redmer Dijkstra. “En juist daarom is het zo mooi om te werken voor een partij die daarop voorbereid is. Om onderdeel uit te maken van zo’n innovatief team dat hier juist slim op inspeelt.”


 

Iets dat uniek is in de markt

“Wil je in plaats van één woning ook twintig woningen verkopen?” vroeg Menso Oosting, directeur van Fijn Wonen, hem in september. Even twijfelde Redmer: “Ik was nog maar net kopersbegeleider bij Van Wijnen en wist niet zo goed of ik al klaar was voor de volgende stap.” Maar vierentwintig uur later kreeg Menso alsnog een ‘ja’. “Fijn Wonen biedt zo’n mooi, volledig product inclusief dienstverlening. Iets dat uniek is in de markt. Daar zag ik wel wat in.”

“Ik verkoop een totaalconcept”

En dat gevoel is in die, pak ‘m beet, vier maanden dat Redmer zijn rol als accountmanager vervult alleen maar gegroeid. “Ik geloof echt in Fijn Wonen”, knikt Redmer. “Ik ‘verkoop’ een totaalconcept met alles erop en eraan en dat volledig aansluit bij de wensen van de klant. Duurzaam, toekomstbestendig, comfortabel, binnen no-time gebouwd en ook nog eens betaalbaar.”

“Fijn Wonen biedt een product dat uniek is in de markt"

Too good to be true?

Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. “Onlangs was ik op de Loskade in Groningen waar twintig jongeren uit Woltersum rondgeleid werden. Allen wilden ze in ‘hun’ dorp blijven, maar door het woningprobleem werd dit lastig. Ze waren benieuwd of wij de oplossing hadden”, vertelt Redmer. “En die hebben we. Fijn Wonen kan een geheel nieuwe woonwijk met kwalitatief hoogstaande, circulaire en remontabele woningen - ‘nee, geen keten of vakantiehuisjes’ - bouwen in vijftien dagen. Pas toen ze dat met eigen ogen op de Loskade zagen, geloofden ze het.”

Fijn Wonen als inspiratiebron

Daar is niet alleen bewijslast voor nodig, maar ook overtuigingskracht. “En dát vind ik juist zo mooi”, vertelt Redmer. “Natuurlijk rijd ik tevreden naar huis als ik een project heb verkocht, maar ook als ik anderen enthousiast heb kunnen maken. Als ik ze mee heb kunnen nemen in het verhaal van Fijn Wonen en impact achterlaat. Wat is er mooier dan anderen inspireren?”

"Alles klopt bij Fijn Wonen"

Bij Fijn Wonen is de toekomst vandaag al begonnen. “En daar ben ik best trots op”, zegt Redmer. “Niet alleen omdat we goed - duurzaam en milieubewust - bezig zijn, maar ook omdat Fijn Wonen gewoon een goed en mooi product aflevert. Een product waar ik volledig achtersta.”