BewonersverhalenNul-op-de-meter
5-2-2019Door Baukje van der Vlugt

Alweer een jaar vertrouwd wonen in Joure

Het is alweer een jaar geleden dat Sippie Jonker en Gerard Kroon verhuisden naar één van de nieuwbouwwoningen die Accolade liet bouwen in Joure. De buurt was vertrouwd, maar het principe NOM-woning, aardgasloos koken en het dashboard was nieuw voor hen. Van Wijnen is benieuwd hoe bewoners het Fijn Wonen-product in de praktijk ervaren dus ging medewerkster Lianne bij hen en de Huurdersvereniging Haskerland langs voor een kop koffie.

Alle wensen in vervulling

Sippie steekt enthousiast van wal: “Wij hebben eerder in dezelfde buurt gewoond en huurden al bij Accolade. Ook wonen de kinderen en kleinkinderen vlakbij. Dus toen we online zagen dat we hier een nieuwbouwwoning konden huren, hebben we gelijk gereageerd. Liefst wilden we een hoekwoning én slapen en douchen op de begane grond.” Het echtpaar had geluk en aan alle wensen werd gehoor gegeven.

Dat de in totaal 32 huurwoningen Nul-Op-de-Meter (NOM) werden gebouwd, bleek een mooie bijkomstigheid. “Wij wisten niet precies wat NOM betekende of wat we ervan konden verwachten. We waren er ook niet bewust mee bezig,” aldus Gerard.

Na uitzoekwerk online, informatie van bewonersconsulente Lynne en met de intrede van het dashboard kwam daar verandering in. “Het dashboard laat zien hoe veel energie je verbruikt. De verwarming even lager zetten, de deuren steeds dicht doen en de wasmachine efficiënter inzetten, maakt echt verschil. Zo wordt energie besparen een sport,” vertelt Sippie lachend. Dat het inloggen bij het dashboard nu niet lukt, vindt zij vervelend. “Je voelt wel dat het hier lekker warm is, zonder kieren of tocht, maar ik wilde je onze resultaten laten zien.”

“Een topper is dat!"

Op de vraag of het community-onderdeel van het dashboard ook gebruik wordt om tips uit te wisselen, geeft Gerard aan dat dat nu vooral offline gebeurt tijdens een praatje op straat. Bij mijn vertrek staat Sippie erop Lynne nog een compliment te maken: “Een topper is dat! Ze kwam bij ons langs voor energie-coaching en ontdekte dat de installatie nog niet goed ingeregeld was. Eind volgend jaar zouden onze energieresultaten dus nóg beter moeten zijn.”

Huurdersvereniging Haskerland

Ook Huurdersvereniging Haskerland is geïnteresseerd in de energieprestaties van de woningen. Zij vond de bewoners van tien woningen bereid om hun prestaties te delen. “We willen graag weten of de beloftes van NOM-woningen ook waar gemaakt worden,” vertelt voorzitter Bernard Woudt. “Accolade zal in de toekomst steeds meer NOM-woningen gaan verhuren. Daarom zijn de resultaten van dit onderzoek voor ons als belangenbehartiger van de huurders erg interessant.”

De betreffende woningen heeft de huurdersvereniging bewust geselecteerd op type, plaatsing en grootte van het gezin. De resultaten na één jaar monitoring zijn veelbelovend. Deze werden eind 2017 tijdens een goedbezochte bijeenkomst gepresenteerd aan huurders, medewerkers van Accolade en Fijn Wonen en andere belangstellenden. Johanna Smeltekop, bestuurslid van de huurdersvereniging: “De huurders geven aan dik tevreden te zijn met de woningen en becijferen deze met gemiddeld een 8.”

Afsluitend vertelt Bernard dat het onderzoek nog een jaar wordt voortgezet: “We richten ons onderzoek komend jaar specifiek op de gegevens van de slimme meter. Dat zijn tenslotte de gegevens die huurders ook terugzien op de energierekening.” Omdat bewoners in 2018 ‘het jaar rond’ gewend zijn aan de woning en de werking van de installaties verwacht de huurdersvereniging eind dit jaar een realistisch beeld te hebben van de energieprestaties van de woningen. Johanna sluif af: “In november 2018 presenteren we de resultaten. Bij deze ben je dan van harte uitgenodigd!”