NieuwsCirculair bouwen
21-10-2020Door Baukje van der Vlugt

Fijn Wonen en Van Wijnen in Bouw Idee Café van Bouwend Nederland en Cobouw

Bouwend Nederland en Cobouw zetten in op het aanjagen van innovaties via tien online Bouw Idee Cafés. Professionals uit alle hoeken van de bouw en infratechniek, ketenpartners, innovators en opdrachtgevers worden stevig aan de tand gevoeld over de toepassing van innovaties in projecten. Drie directieleden van Fijn Wonen en Van Wijnen zijn spreker geweest over Circulair bouwen, Industrialisatie en Prefab en Digital en AI Design. Uitzendingen terugkijken? Bekijk ze hieronder.

Uitzendingen

Thema Circulair Bouwen

De overheid wil dat we in 2030 voor 50% circulair bouwen en in 2050 zelfs voor 100%. Een prachtige ambitie, maar wat houdt dit in de praktijk eigenlijk in? Menso Oosting, directeur van Fijn Wonen, ging in gesprek over dit onderwerp en dat leverde deze interessante uitzending op. 

Bekijk de video van de uitzending hierboven terug. Wil je meer weten? Lees dan het uitgewerkte artikel op de site van Bouwend Nederland. 

Thema Industrialisatie en Prefab

“Seriematig werken valt uitstekend te industrialiseren. Mass customization is de sleutel tot het succes!” Peter Hutten, CEO van Van Wijnen, was digitaal te gast in de uitzending van Bouw Idee Café over het onderwerp industrialisatie en vertelt hierin meer over 'Smart Structures'. De bouw van deze nieuwe fabriek begint dit najaar. Jaarlijks gaan hier zo'n 4.000 Fijn Wonen-woningen uitkomen!

Bekijk hierboven de video van de aflevering. Meer weten? Lees dan het uitgewerkte artikel op de site van Bouwend Nederland.

Thema Digital en AI Design

De mogelijkheden van data, digitalisering en AI zijn eindeloos. Maar wat kies je? En hoe zorg je voor een bedrijfscultuur en een verdienmodel die daarbij passen? Hilbrand Katsma, regiodirecteur van Van Wijnen Noord-Oost, vertelt hier meer over. 

Bekijk de uitzending terug in de video hierboven. Wil je meer weten? Lees dan het uitgewerkte artikel op de site van Bouwend Nederland.