Bewonersverhalen
25-9-2020Door Tineke Keidel

“Dit is de plek waar ik oud wil worden”

Ze telde de uren af. De 65-jarige Hellen Niemeijer, bewoonster van de 1.000ste Fijn Wonen-woning, kon niet wachten tot het moment waarop haar nieuwe woning werd afgeleverd. Vrijdag 25 september was het zover. In de wijk Vroonacker in Diessen heeft Fijn Wonen in opdracht van Leystromen 23 sociale-huurwoningen gerealiseerd, waaronder het nieuwe thuis van Hellen. Waarom de woning als een cadeautje voelde? Dat lees je hier!

Hellen Niemeijer (65 jaar) telde de uren af tot het moment waarop haar nieuwe woning werd afgeleverd. Inmiddels mag ze zich bewoonster van de 1.000ste Fijn Wonen-woning noemen. In de wijk Vroonacker in Diessen heeft Fijn Wonen in opdracht van Leystromen 23 sociale-huurwoningen gerealiseerd, waaronder het nieuwe thuis van Hellen. Vol enthousiasme deelt ze haar verhaal.

Hellens zoektocht naar een nieuwe woning ging niet zonder slag of stoot. “Nadat mijn man overleed, besloot ik ons huis in Hilvarenbeek te verkopen. Drie jaar geleden verhuisde ik naar een huurwoning in Diessen, maar vorig jaar liet de gemeente weten dat ik opnieuw moest verhuizen. En het liefst snel een beetje, anders zou er een dwangsom volgen. Daar heb ik wel slapeloze nachten van gehad. Ik wilde heel graag terug naar Hilvarenbeek, de plek waar ik 33 jaar gewoond heb, dus toen ik hoorde dat in Hilvarenbeek een aantal nieuwe woningen gebouwd zouden worden, schreef ik me direct in. Helaas viste ik achter het net. Er waren vierhonderd belangstellenden.”

“Het voelt als een cadeautje dat ik hier mag wonen”

“Ik had dit project in Diessen al eerder gezien, en besloot te reageren. Mijn voorkeur ging uit naar het blok dat als laatste opgeleverd zou worden; de woningen met een tuin op het zuiden, want ik ben graag buiten. Toen ik hoorde dat ik als zesde op de lijst stond en huisnummer tien mijn nieuwe thuis zou worden, kwamen de tranen. Alsof iemand van boven geholpen heeft. Het voelt als een cadeautje dat ik hier mag wonen!”

Iets lekkers voor de bouwvakkers

“De woning heeft een prachtige uitstraling, leuke kozijnindeling en ziet er mooi en fris uit. Ik ben meerdere keren bij de bouwvakkers langs geweest en nam iedere keer iets lekkers voor ze mee. Toen ik wilde kijken of er in de badkamer naast een douche ook een bad zou passen, raakte ik met een van de bouwvakkers in gesprek. Ik vertelde dat ik in Breda een bad had gezien, maar er geen vervoer voor had. De bouwvakker kwam uit Breda en bood aan om het bad voor me op te halen. Daar ben ik zo dankbaar voor!”

“Ik had in mijn vorige woning gaskachels en ‘s winters kroop ik bijna in de verwarming. Dat deze woning gasloos en all-electric is, vind ik eerlijk gezegd best spannend. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat zijn, want ik kan nu nergens meer tegenaan kruipen. Maar een bouwvakker verzekerde mij ervan dat de woning goed geïsoleerd is, dus dat moet goed komen.”

Het is voor mij heel belangrijk dat je ergens met plezier woont

“Het is voor mij heel belangrijk dat je ergens binnenkomt met een vredig hart, dat je ergens met plezier woont. Dat heb ik het laatste jaar in mijn vorige huis niet gedaan. De wijk Vroonacker is heerlijk rustig, mooi aan de zijkant van Diessen gelegen. Gezinnen met kinderen om je heen, gezelligheid in de wijk. Daar houd ik van. Tijdens de kennismakingsdag heb ik al met de buren kennisgemaakt. Aan de ene kant woont een ouder echtpaar en op de hoek een man alleen. We hebben meteen telefoonnummers en e-mailadressen uitgewisseld. Ze zijn zo lief en hartelijk!”

Een fijne plek voor iedereen

Iedereen wil een fijne plek om te leven. Ongeacht levensfase of financiële situatie. Het is de missie van Fijn Wonen om het verschil te maken en die fijne plek te creëren. “Toen ik tijdens een van mijn bezoekjes aan de woning voor het eerst de trap opliep, voelde ik dat het een luie trap is. Volgens de bouwvakkers is-ie zelfs geschikt voor een traplift en dat komt mooi uit, want ik heb nu voor de laatste keer mijn hele hebben en houden ingepakt. Hier ga ik niet meer weg. Dit is de plek waar ik oud wil worden, en ik kijk enorm uit naar alle mooie dagen waarop ik van de zonnige tuin kan genieten!”