BewonersverhalenNul-op-de-meter
11-5-2020Door Tineke Keidel

Een nieuw hoofdstuk in het leven van Selim

Dankzij Fijn Wonen heeft Selim nu een eigen plek en een fijne woning. "Voor en tijdens de bouw ben ik erg goed geholpen en werd ik steeds op de hoogte gehouden". De woning zette Selim ook aan het denken. Hij komt constant in aanraking met duurzaamheid en hoe het ook anders kan. Het motiveerde Selim om een duurzame energieleverancier te zoeken en om bewuster te leven.
Stiekem droomde Selim Ulusoy (29 jaar) al van Elburg. Het oude vestingstadje aan de voormalige Zuiderzee met een prachtig historisch centrum. Toen hij bericht kreeg van Omnia Wonen dat hij via loting een Fijn Wonen-woning in de nieuwe woonwijk De Dijkjes toegewezen kreeg, moest hij zichzelf toch even knijpen. Selim is goed bekend met Elburg en vertelt ons dat het voelt als een droom die uitkomt. De toekomstbestendige nul-op-de-meter-woning is even wennen, maar motiveert hem ook bewuster te leven.

 

Op naar De Dijkjes

“Voordat ik hier kwam, woonde ik in Wezep. Maar daar heb ik maar een half jaartje gewoond. Daarna ben ik tijdelijk terug naar mijn moeder gegaan in Nunspeet. Ondertussen wilde ik weer graag op mezelf wonen, dus ik schreef me in op hurennoordveluwe.nl.”, begint Selim. Hij reageerde op het nieuwbouwproject in de wijk De Dijkjes in Elburg en tot zijn - zoals hij zelf zegt - positieve schrik, kreeg hij prompt bericht dat hij via loting een woning kreeg toegewezen.

 

“Ik voel me hier altijd welkom”

“Het voelt als een droom die uitkomt. Ik fietste regelmatig met mijn moeder van Nunspeet naar Elburg. Daar dronken we dan een bakje koffie, waarna we weer naar huis fietsten. Ik ken Elburg dus goed en droomde er al van om hier te gaan wonen. Het is hier heel gemoedelijk en gezellig. Echt ons-kent-ons. Ik voel me hier altijd welkom.” Sinds april fiets Selim alleen nog de 10 km naar Nunspeet wanneer hij naar zijn moeder gaat. Hij woont inmiddels in zijn droomstad. “Ja, het is hier geweldig. Ik kan vanuit de nieuwe woning over de weilanden kijken en ik heb al kennis gemaakt met de leuke, gezellige buren: starters die rond mijn leeftijd zijn. Beter had ik het niet kunnen treffen.”

“Ik ken Elburg goed en droomde er al van om hier te gaan wonen. Het is hier heel gemoedelijk en gezellig. Echt ons-kent-ons. Ik voel me hier altijd welkom. Dat ik hier nu woon, voelt als een droom die uitkomt.” - Selim Ulusoy, Fijn Wonen-bewoner

“De woning motiveert mij om bewuster te leven”

De toekomstbestendige, gasloze woning spreekt hem aan. Door zijn scriptie voor de opleiding Financial Service Management waarin hij verschillende banken op duurzaamheid vergeleek, was hij al op de hoogte van de mogelijkheden rondom circulariteit en nul-op-de-meter. Al zal hij wel aan de Fijn Wonen-woning moeten wennen: “Tijdens mijn studie heb ik in Carlow, Ierland gewoond. Daar kookte ik nog op gas. En bij mijn moeder thuis ook. In mijn nieuwe woning moet ik dat op inductie doen. Dat werkt net even anders. Verder moest ik mijn zonnepanelen gaan aanmelden. Dat had ik nog nooit gedaan, maar het was snel geregeld.” De woning zette hem ook aan het denken. “Ik kom constant in aanraking met duurzaamheid en hoe het ook anders kan. Het motiveerde mij om een duurzame energieleverancier te zoeken en om bewuster te leven. Ik let nu bijvoorbeeld veel meer op afvalscheiding. Daarom hoop ik dat er in de wijk straks ook goede afvalscheiding komt.”

Een nieuw hoofdstuk voor Selim

Selim heeft niet alleen een nieuwe eigen woning. Hij vertelt ons ook dat hij net nieuw werk heeft gevonden bij de Rabobank. Iets wat mooi bij zijn opleiding aansluit. “Ik maak hier nu een mooie start en kan mijn carrière bij de Rabobank gaan inrichten. Ik werk nu als adviseur dagelijkse bankzaken en wil uiteindelijk doorgroeien naar de functie financieringsexpert.” Selim lijkt aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven te beginnen. En daar is hij erg dankbaar voor. “Dankzij Fijn Wonen heb ik nu een eigen plek en een fijne woning. Voor en tijdens de bouw ben ik erg goed geholpen en werd ik steeds op de hoogte gehouden. We zijn ook tijdens de bouw gaan kijken. Dan zie je nog niet zo goed hoe het gaat worden. Maar het is mooi geworden; mooi opgedroogd, zoals ze dat dan zeggen. Ik denk ook dat mijn moeder vaak wil komen logeren.”

“Dankzij Fijn Wonen heb ik nu een eigen plek en een fijne woning. Ik maak hier in Elburg nu een mooie start en kan mijn carrière gaan inrichten.” - Selim Ulusoy, Fijn Wonen-bewoner

Het project in beeld