KlantverhalenCirculair bouwenFijn voor iedereen
29-6-2020Door Laura Kuiper

Fijn samenwerken met Jeroen Demmers van Omnia Wonen

 

“Fijn Wonen voldoet echt aan onze kwaliteitsverwachtingen,” vertelt Jeroen Demmers, projectleider bij Omnia Wonen. In beschikbaarheid en betaalbaarheid hebben Omnia Wonen en Fijn Wonen elkaar gevonden. De nauwe samenwerking leidde tot een prachtig resultaat: nieuwbouwproject De Dijkjes in Elburg. Inmiddels zijn er 39 all-electric en energieneutrale sociale-huurwoningen opgeleverd en staan er nog eens 51 op de planning.

Fijn samenwerken met Jeroen Demmers

“Fijn Wonen voldoet echt aan onze kwaliteitsverwachtingen,” vertelt Jeroen Demmers, projectleider bij Omnia Wonen. In beschikbaarheid en betaalbaarheid hebben Omnia Wonen en Fijn Wonen elkaar gevonden. De nauwe samenwerking leidde tot een prachtig resultaat: nieuwbouwproject De Dijkjes in Elburg. Inmiddels zijn er 39 all-electric en energieneutrale sociale-huurwoningen opgeleverd en staan er nog eens 51 op de planning. Meer weten over deze samenwerking? Lees dan verder!

Elburg de Dijkjes
Elburg de Dijkjes
Elburg de Dijkjes

“Wij bieden iedereen een thuisbasis”

“Wij zijn echte volkshuisvesters. We bieden iedereen een thuisbasis. En in het bijzonder doen we dit met sociale woningbouw. Voor ons zijn beschikbaarheid en betaalbaarheid belangrijke kernwaarden. Uiteraard zijn we bezig met duurzaamheid. Ons gehele bezit is gemiddeld energielabel B. Maar dat staat niet op de eerste plaats. Wel kan duurzaamheid de betaalbaarheid voor de huurders bevorderen. Fijn Wonen doet dat voor ons in de vorm van goed geïsoleerde, all-electric, energieneutrale woningen”, vertelt Jeroen Demmers. Als projectleider bij Omnia Wonen leidt hij, zowel intern als extern, nieuwbouwproject De Dijkjes in Elburg in goede banen. En dat vanaf het moment dat het project een ‘go’ kreeg tot aan de oplevering.

“Duurzaamheid bevordert de betaalbaarheid voor de huurders. Fijn Wonen doet dat voor Omnia Wonen en haar huurders in de vorm van goed geïsoleerde, all-electric, energieneutrale woningen.”

 

Vertrouwen

Bij Omnia Wonen staan beschikbaarheid, betaalbaarheid en kwaliteit gezamenlijk op nummer 1. Maar waarom is dit zo belangrijk? “Er is een groot tekort aan betaalbare woningen. Mensen met een laag inkomen, komen zonder tussenkomst van sociale woningbouw gewoon niet in aanmerking voor een huurwoning. Wij zijn opgericht om die mensen wél een plek te bieden. Het zit in ons DNA.” Voor De Dijkjes, was Omnia Wonen op zoek naar een partner die op basis van hun kernwaarden, huurwoningen kan realiseren. “We werken al zo’n 10 jaar samen met Van Wijnen. En we hadden de wens om hier conceptuele en gestandaardiseerde woningen neer te zetten. Zo was de link met Fijn Wonen snel gelegd. Dit woonproduct voldoet namelijk echt aan onze kwaliteitsverwachtingen. Natuurlijk zijn er kleine verschillen, maar na plussen en minnen, wisten we dat er kwalitatief hoogwaardige woningen zouden komen.”

“Fijn Wonen voldoet echt aan onze kwaliteitsverwachtingen. Natuurlijk zijn er kleine verschillen, maar na plussen en minnen, wisten we dat er kwalitatief hoogwaardige woningen zouden komen.”


Kennis uit de markt halen

Als slanke organisatie, is Omnia Wonen ingesteld op nieuwbouw van sociale-huurwoningen. Ze zijn gecharmeerd van conceptueel inkopen en halen graag de kennis die zij zelf niet hebben, uit de markt. “Wij hebben de kennis van onze huurders. Fijn Wonen heeft de kennis van nul-op-de-meter, de energieprestatievergoeding (EPV) en het prestatiedashboard. Dit alles speelt in fase 2 en 3 van De Dijkjes een belangrijke rol. Op zo’n moment leunen we op de kennis van Fijn Wonen. In de informatievoorziening richting de bewoners, krijgen we dan ook ondersteuning van de Fijn Coach. We vertrouwen er dus op dat onze partners verantwoordelijkheid nemen. Dit doet Fijn Wonen erg goed. Hiermee nemen ze ons veel werk uit handen.”

Elburg de Dijkjes
Elburg de Dijkjes
Elburg de Dijkjes
Elburg de Dijkjes

Uitstraling en woongenot

Fijn Wonen is zeker niet de enige die kant-en-klare woningen realiseert voor sociale huur. Wel biedt Fijn Wonen, in de ogen van Jeroen, kwaliteit die verder gaat dan enkel vierkante meters en betaalbaarheid. “Als ik in De Dijkjes rondloop, valt mij op dat, ondanks dat het prefab woningen zijn, het allemaal karakteristieke, individuele woningen met een speelse opzet zijn. Je ziet er niet aan af dat het dezelfde woningen zijn. De sociale-huurwoning pik je er niet meer uit, zoals vroeger wel het geval was. Kwalitatief praat je over meer dan vierkante meters. Je hebt het over de uitstraling en het woongenot dat de bewoner er voor terugkrijgt. Hiermee maakt Fijn Wonen ‘Fijn wonen voor iedereen!’ zeker waar. Onze huurders gaan hier echt mooi wonen.”

“Als je in De Dijkjes in Elburg rondloopt, valt mij op dat, ondanks dat het prefab woningen zijn, het allemaal individuele woningen met sjeu en een speelse opzet zijn. De sociale-huurwoning pik je er niet meer uit.”

Elburg de Dijkjes

Bekijk de video met het interview