De vraag naar woningen in Nederland is groot, omdat het aanbod van beschikbare en betaalbare woningen ver achterblijft. Het is tijd voor een nieuwe manier van bouwen, een manier die bijdraagt aan het oplossen van het woningtekort. Daarom bouwt Van Wijnen een woningfabriek.

Deze fabriek, waar vanaf 2022 ongeveer 4.000 Fijn Wonen-woningen per jaar extra worden geproduceerd, is geen doel op zich, maar het middel om wonen comfortabel en betaalbaar te maken. Waarom wij nog meer trots zijn op deze fabriek? Vanwege ons lef om de technologie naar een hoger niveau te tillen'' aldus Hilbrand Katsma, algemeen directeur van Van Wijnen Components, het bedrijfsonderdeel waar de Van Wijnen-fabrieken onder vallen.
 
Waarom deze woningfabriek precies op het juiste moment komt

In een tijd van woningnood, schaarste aan grondstoffen en mankracht, fors gestegen bouwkosten, circulariteit en energieneutraal bouwen is voor veel Nederlanders een betaalbare woning nauwelijks nog weggelegd. Daarom willen we ook anders bouwen: sneller, goedkoper en schoner, zo circulair mogelijk. Dat gaat gebeuren in deze nieuwe fabriek. Zo draagt Van Wijnen met haar woonproduct Fijn Wonen substantieel bij aan het oplossen van de woningnood in Nederland. Daarbij blijft Van Wijnen initiëren, ontwikkelen, realiseren en beheren van vastgoed in de domeinen wonen, zorgen, leren, werken en recreëren. 

''Onze groeiambitie willen we realiseren met onder andere geïndustrialiseerde woningen en appartementen.''

Op deze pagina lees je alles over de nieuwe woningfabriek.

Fijn Wonen en Van Wijnen in VPRO Tegenlicht

Zondag 21 maart stond het programma Tegenlicht van VPRO in het teken van 'Wonen buiten de box'. Fijn Wonen, van Wijnen en haar CEO, namelijk Peter Hutten, vertelden hierin meer over betaalbaar wonen en de nieuwe manier van bouwen. In deze aflevering doorkruist Tegenlicht heel Nederland op zoek naar inspirerende out-of-the-box woonoplossingen van en voor jongeren voor het wonen van de toekomst en Hutten reisde met hen mee.

 

Lees meer

Hoogste punt bij woningfabriek Van Wijnen

Vandaag bereikt de woningfabriek in aanbouw, waarin straks alle elementen voor Fijn Wonen-woningen worden gemaakt, het hoogste punt. Van Wijnen beschouwt dit als een symbolisch moment, vooral voor woningzoekenden.

Lees meer

Nieuwe fabriek Van Wijnen landt in Heerenveen

Van Wijnen gaat in Heerenveen een nieuwe fabriek bouwen. In deze fabriek worden circulaire en duurzame woningen geproduceerd. De provincie Friesland en de gemeente Heerenveen zijn blij met deze investering van Van Wijnen in het noorden van Nederland. Samen onderstrepen zij het belang van duurzame en betaalbare woningen voor iedereen.

Lees meer

Vragen of meer informatie?