BlogsNul-op-de-meter
7-4-2020Door Baukje van der Vlugt

Nog meer grip op je energieverbruik

“Hé, een hoge energierekening? Hoe kan dát nou?” Het in kaart brengen van het energieverbruik is niet altijd even makkelijk. Dat begrijpen we. Daarom helpen we Fijn Wonen-bewoners een handje met het Mijn Fijn prestatiedashboard. Een mooi hulpmiddel in Mijn Fijn dat bewoners niet alleen inzicht geeft in hun energieverbruik, maar ook persoonlijke tips en complimenten geeft, op basis van hun verbruik en daarnaast een vergelijk met andere huishoudens laat zien. Alles om hen te helpen bij een energiebewust leven en betaalbaar wonen.

Duidelijk overzicht van het energieverbruik

We staan allemaal wel eens lang onder de douche, laten de ramen de halve middag openstaan, of zetten de thermostaat een graadje hoger. Als je niet oplet, zul je dat uiteindelijk merken in je portemonnee: een hoge energierekening. Gelukkig hoeven Fijn Wonen-bewoners zich daar geen zorgen over te maken. Want in het prestatiedashboard Mijn Fijn, staat het energieverbruik duidelijk en overzichtelijk vermeld. Met percentages en kleuren  geven we aan hoeveel de apparaatgroepen hebben verbruikt. Zo zien bewoners in één oogopslag hoe energiezuinig ze leven en waar ze eventueel winst kunnen behalen.

Tips en complimenten gebaseerd op het verbruik

Maar we gaan een stapje verder. Naast dit overzicht van feiten en cijfers, krijgen ze van ons nu ook persoonlijke tips en complimenten gebaseerd op hun verbruik. Een échte primeur en superfijn voor de Fijn-bewoners. En wat krijgen ze zoal te horen: “Afgelopen week heb je meer stroom verbruikt dan verwacht voor de huishoudelijke apparaten in jouw woning. Wil je stroom besparen? Dan raden we je aan je huidige lampen te vervangen voor ledlampen en energiezuinige apparaten aan te schaffen.” Maar ook: “Ga zo door! Jouw stroomverbruik van afgelopen week voor het ventileren van jouw woning ligt binnen de verwachting.” Aan de hand van hun verbruiksgegevens, krijgen bewoners per apparaat groep persoonlijke tips en complimenten. Zodat ze meer grip krijgen op hun energierekening en een energiebewust leven kunnen leiden. En dat is fijn voor hen én fijn voor hun portemonnee!

Voor wie is het prestatiedashboard?

Het prestatiedashboard is beschikbaar voor bewoners die prestatiegarantie of monitoring hebben afgenomen bij Fijn Wonen. Dit zijn extra diensten die bij Fijn Wonen afgenomen kunnen worden. Heb je vragen over het prestatiedashboard? Neem een kijkje bij onze veel gestelde vragen. Hier vind je ook de instructievideo die heel duidelijk uitlegt hoe je meer grip krijgt op het energieverbruik. Ben je geïnteresseerd in het afnemen van monitoring? We gaan hierover graag met je in gesprek!

Nog meer grip op je energieverbruik
Nog meer grip op je energieverbruik